No, pa se je le začela. Sezona bučk. Dokler na vrtu ni
paradižnika, zame najljubša »zelenjava« med sadjem J. Pri tem svaka
čast moji mami, njen vrt je namreč džungla v malem – zelenjava raste kar ena
čez drugo, vse ji uspe, vse je v izdatnih količinah in vse je bio. Kapo dol J. No, za
kuharijo pa sem bolj jaz zadolžena in tukaj je nekaj mojih bučkinih evergreenov.
Nekatere z več, druge z manj bučkami J.
POTREBUJEŠ:
200 g polnozrnatega riža
2 manjši bučki
2-3 korenčke
Žlico oljčnega olja
Žličko kurkume
Sol
Kajenski poper
PRIPRAVIŠ:
Korenček olupiš, prepoloviš in narežeš na kolobarje. Bučko opereš,
prerežeš na četrtine in narežeš na približno pol centimetra debele kolobarje. V
ponvi segreješ oljčno olje, korenček na hitrco popražiš, nato priliješ nekaj
vode in dušiš. Čez čas dodaš bučke (jaz jih dodam precej pozno, ker ne maram,
da so premehke – najraje vidim, da še malo hrustajo J). Soliš in popraš.
Riž skuhaš v osoljenem kropu. Še preden povre vsa voda, dodaš dušeno zelenjavo in žličko kurkume. Nežno premešaš vse sestavine in postrežeš.
Pa dober tek J