Prosena
kaša, a? J Verjetno lahko z mano vred na prste ene roke
naštejete jedi, ki jih znate narediti iz prosene kaše. No, morda bo komu dovolj že kakšen prst ali dva, morda si bo kdo celo mislil »Prosena kaša? Sem že
slišal ja… to dajejo otrokom, ne?« J. Ni kaj, dajmo malo obuditi spomine na otroštvo, na kašice in
mlečne rižke, in zadevo narediti malo bolj sodobno in zrelo…
POTREBUJEŠ:
1 l mleka
150 g
prosene kaše
3 žlice
rjavega sladkorja
2 dcl
sladke smetane
1 vanilijev
puding
3 breskve
Cimet po okusu
PRIPRAVIŠ:
Breskve
oplakneš pod tekočo vodo, jih prepoloviš in narežeš na manjše koščke.
Mleko
počasi zavreš in primešaš proseno kašo. Dodaš še sladkor in cimet ter na
zmernem ognju kuhaš približno 20 minut, dokler ni prosena kaša popolnoma mehka.
Ena stvar – če katero mika, da bi zraven gledala kakšno Esmeraldo ali Larino
izbiro ali karkoli se že pač zdaj gleda, prosim – boste gledale ponovitev,
zraven mleka je treba stat in MEŠAT! Brez heca! J
Med tem v posodico
naliješ sladko smetano, dodaš vanilijev puding in premešaš, da ni grudic. Ko je
prosena kaša kuhana, ji primešaš puding (da mi slučajno katera ne škili na TV! J) in še malo pokuhaš. Na koncu primešaš še breskve.
Masa je kar
precej gosta. Pustiš da se malo ohladi (ne preveč) ter z njo napolniš posodice za sladoled.
Postaviš v hladilnik, da se popolnoma ohladi, nato pa po želji okrasiš s sladko smetano in sesekljanimi pistacijami. No, zdaj pa le poiščite tisto nadaljevanko! J
Postaviš v hladilnik, da se popolnoma ohladi, nato pa po želji okrasiš s sladko smetano in sesekljanimi pistacijami. No, zdaj pa le poiščite tisto nadaljevanko! J
Pa dober
tek J
0 komentarji:
Objavite komentar