sobota, 3. avgust 2013

PRESNI ČOKOLADNI PRALINEJI


Definitivno gre za enega najbolj zahtevnih, zamudnih in zakompliciranih receptov, ki zahteva veliko časa, predznanja in potrpljenja JJJ

POTREBUJEŠ:
1 žlico hladno stiskanega kokosovega olja
1 žlico surovega kakava
½ žlice medu
Mlete lešnike / mandlje / lahko tudi zmlete kosmiče (ovsene, ajdove, ječmenove,…) – le-teh dodaš toliko, da je masa ravno prav gosta. Nisem nikoli tehtala, ker pralineje vedno naredim nekako »na pamet«, torej bolj po občutku J

PRIPRAVIŠ:
Vse sestavine dobro zmešaš med sabo, z maso napolniš modelčke za pralineje in jih postaviš v hladilnik. Masa je sprva precej tekoča, vendar se v hladilniku strdi. 


Pa dober tek J


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo