sobota, 3. avgust 2013

PRESNI BOROVNIČEV »TIRAMISU«


Pa jih imam! Domače borovnice... Posadila lani in naj bi trajalo pet ali šest let, preden obrodi. Ampak jaz jih imam že letos. Vsega skupaj za eno pest, ampak so moje J. In kaj bomo letos naredili iz njih? Marmelade že ne J.
"Tiramisu" se imenuje bolj zaradi izgleda kot pa zaradi kakšne druge podobnosti s pravim tiramisujem. Ampak je pa približno enako dober, če ne celo morda malo boljši J

POTREBUJEŠ:
1 pest (cca 50 g) indijskih oreščkov
3 zvrhane žlice ovsenih kosmičev
½ čajne žličke mesquite v prahu
2 žlici hladno stiskanega kokosovega olja
1 strok vanilije
1 banana
1 pest borovnic
Surov kakav za posip

PRIPRAVIŠ:
Indijske oreščke in ovsene kosmiče namočiš v vodi in jih pustiš kakšno uro, da se dobro prepojijo. Borovnice oplakneš pod hladno vodo.

Vanilijev strok prerežeš na pol in postrgaš sredico. Banano narežeš na manjše koščke. S kosmičev in indijskih oreščkov odcediš vodo, nato pa vse sestavine (razen kakava, ki je za posip) zmiksaš v gladko zmes. V posodico ali kozarec po plasteh daješ zmes in borovnice, zaključiš z zmesjo, ki jo povrhu potreseš s surovim kakavom in okrasiš z borovnicami.


Postaviš za nekaj časa v hladilnik, potem pa si skriješ tehtnico in navališ J


Pa dober tek J 

0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo