Pa jih imam! Domače borovnice... Posadila lani in naj bi trajalo pet ali
šest let, preden obrodi. Ampak jaz jih imam že letos. Vsega skupaj za eno pest,
ampak so moje J. In kaj bomo
letos naredili iz njih? Marmelade že ne J.
"Tiramisu" se imenuje bolj zaradi
izgleda kot pa zaradi kakšne druge podobnosti s pravim tiramisujem. Ampak
je pa približno enako dober, če ne celo morda malo boljši J
POTREBUJEŠ:
1 pest (cca 50 g) indijskih
oreščkov
3 zvrhane žlice ovsenih
kosmičev
½ čajne žličke mesquite v
prahu
2 žlici hladno stiskanega kokosovega olja
1 strok vanilije
1 banana
1 pest borovnic
Surov kakav za posip
PRIPRAVIŠ:
Indijske oreščke in ovsene
kosmiče namočiš v vodi in jih pustiš kakšno uro, da se dobro prepojijo.
Borovnice oplakneš pod hladno vodo.
Vanilijev strok prerežeš na
pol in postrgaš sredico. Banano narežeš na manjše koščke. S kosmičev in
indijskih oreščkov odcediš vodo, nato pa vse sestavine (razen kakava, ki je za
posip) zmiksaš v gladko zmes. V posodico ali kozarec po plasteh daješ zmes in borovnice,
zaključiš z zmesjo, ki jo povrhu potreseš s surovim kakavom in okrasiš z
borovnicami.
Postaviš za nekaj časa v hladilnik,
potem pa si skriješ tehtnico in navališ J
Pa dober tek J
0 komentarji:
Objavite komentar