Vrhunska kombinacija orehov in
pomaranče. Pa še malo orehovega likerja za piko na i J.
POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
200 g mehke bele moke
100 g zmehčanega masla
1 rumenjak
50 g sladkorja
1 vanilin sladkor
Nastrgana lupinica ene bio
pomaranče
Ščepec soli
Noževa konica pecilnega praška
Nekaj žlic hladne vode
ZA NADEV:
300 g mletih orehov
5 žlic mlete čokolade
4 žlice rjavega sladkorja
4 žlice orehovega likerja
½ čajne žličke cimeta
Sok 1,5 pomaranče
2 rumenjaka
3 beljake
PRIPRAVIŠ:
Iz sestavin za testo zamesiš
gladko testo in ga daš za eno uro počivati v hladilnik. Pekač za pite namastiš,
lahko tudi obložiš s peki papirjem. Testo na tanko razvaljaš in z njim obložiš
pekač za pite. Na večih mestih prebodeš z vilicami in daš za slabih deset minut
v pečico, ki si jo pred tem ogrel na 180-200°C.
Iz beljakov stepeš trd sneg. Rumenjake
s sladkorjem penasto umešaš. Dodaš orehe, mleto čokolado, orehov liker in sok
pomaranč in dobro premešaš. Beljake narahlo primešaš orehovi masi. Testo za
pito vzameš iz pečice in nanj nadevaš orehovo maso. Pečeš še dobre pol ure pri
isti temperaturi.
Meni se je orehov nadev zdel za odtenek
pregrenek, čeprav ostali dvorni pokuševalci niso imeli nobene pripombe J. Če ste
tudi vi na to občutljivi, orehe raje najprej poparite z vročim mlekom (kot za
potico).
Pa dober tek J
0 komentarji:
Objavite komentar