Zima je čas
za zelje na tisoč in en način. Tako pripravljenega lahko ponudimo kot prilogo
ali kot samostojno jed.
POTREBUJEŠ:
2-3
krompirje
½ zeljne
glave
2 žlici
masla
250 g
slanine
1-2 čebuli
1
pločevinko pelatov (400 g)
½ skodelice
naribanega sira
2 žlici
zdrobljenih cornflakesov
1 žlico sesekljanega
peteršilja
Sol,
kajenski poper
Malo olja
PRIPRAVIŠ:
Zelje
narežeš na tanke trakce (kot za solato) in daš v večjo posodo. Krompir olupiš,
narežeš na kose in skuhaš v osoljenem kropu. Dobro odcediš, dodaš maslo in zmečkaš.
Daš v posodo z zeljem in malo premešaš. Čebulo in slanino narežeš na koščke, pražiš
na olju kakšni dve minuti, po potrebi zaliješ z malo vode. Dodaš na manjše koščke
narezane pelate in približno dve žlici soka iz pločevinke, soliš in popraš po
okusu ter vse skupaj dušiš približno pet minut. Še vroče preliješ čez mešanico
zelja in krompirja in vse skupaj dobro premešaš.
Namastiš
ognjevarno posodo in jo nadevaš s pripravljeno zmesjo. Pečico ogreješ na 180-200°C
in pečeš približno 30 minut. Med tem časom zmešaš sir, zdrobljene cornflakse in
peteršilj, potrosiš po zelju in pečeš še dodatnih 10 minut.
Pa dober
tek J
0 komentarji:
Objavite komentar