četrtek, 1. avgust 2013

PLESKAVICA S PISTACIJAMI


CATANIA, SICILIJA (2. del)

B&B v Catanii je bil prav simpatičen in predvsem multi-kulturen: lastnik Giuseppe je Italijan, pohištvo je iz Ikee, na recepciji pa dela Indijec, za katerega si ne bi upala trditi, da je polnoleten. No, za razliko od ostalih nastanitev, je tale »receptor« kljub svojim rosnim letom znal vsaj zadovoljivo polomljenščino (mešanico angleških, italijanskih in indijskih besed), ki jo je spretno dopolnjeval z »radbibilbrucelee« kriljenjem z rokami J.

Kakorkoli, uspeli smo se zmeniti, da lastnika zdaj ni in da pride šele zjutraj. Z lastnikom Giuseppejem sem si še pred odhodom na Sicilijo izmenjala kar nekaj mejlov, imel je namreč neke vrste »odpiralni čas« v katerem si se moral oglasiti na recepciji, sicer je bil B&B zaklenjen. In res me je zanimalo, kakšen je ta Giuseppe v resnici, kak mlad simpatičen Sicilijanec mogoče? J. V glavnem, Giuseppeja ni bilo tam, ključe sva dobila, Indijec pa je zaključil blagajno z »Okej, ju olredi pej tu Džuzepe, evriting fajn« J Prav, očitno mi ni usojeno, da spoznam Giuseppeja.

Tisti dan sva se z avtobusom namenila v Syracuze in se vrnila v Catanio šele proti večeru. Ni nama bilo do restavracij, zato sva se usput ustavila v nekem fast foodu. In kot vedno me je tudi tokrat presenetila in navdušila ulična hrana. Naročila sem si navadno pleskavico, ki pa je bila prerezana na pol in napolnjena s sesekljanimi pistacijami. Nič kompliciranega in zelo okusno, malo drugače in predvsem dobra ideja za popestritev naših domačih piknikov J


Pa dober tek J

0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo