sobota, 5. oktober 2013

ŠTAJERSKI MUFFINI


Slani muffini iz ajdove moke, bučnih semen, bučnega olja in pražene čebule. Sestavine, ki jih pri nas doma vedno najdeš J. Ker so pikant, zmagajo na vsaki pravi štajerski čagi J.


POTREBUJEŠ:
130 g ajdove moke
130 g pirine moke
100 g pšenične moke
90 g masla
½ pecilnega
3 dcl mleka
70 g bučnih semen
2 srednje veliki čebuli
2 žlici bučnega olja
1 jajce
Sol
Kajenski poper ali mleti čili ali mlete feferone – količina po okusu oziroma koliko pač želite pikantne. Jaz ne šparam J

Sončnično olje
Sezam za posip

PRIPRAVIŠ:
Čebuli sesekljaš in na sončničnem olju prepražiš do zlato rjave barve. Moko preseješ skupaj s pecilnim praškom ter dodaš sol in poper. Bučna semena sesekljaš na poljubno velike koščke ter jih prav tako dodaš moki. Jajce razžvrkljaš, dodaš mleko, stopljeno maslo, bučno olje in prepraženo čebulo. Nato suhe in mokre sestavine premešaš med sabo in do vrha napolniš modelčke za muffine. Po vrhu jih posuješ s sezamovimi semeni in daš v pečico za 20-30 min na 200°C.
Mase je dovolj za 10-12 muffinov. Dobri so še topli, ampak meni so najboljši, ko so že čisto hladni. S hmeljevim napitkom pa so itak nepremagljiva kombinacija J. 


Pa dober tek J



2 komentarji:

AvE's Crafts pravi ...

Sliši se super! Me pa zanima, če se lepo odlepijo od papirčkov za muffine?

Grižljaji sveta pravi ...

Ko se popolnoma ohladijo, se brez problema odlepijo od papirčkov.

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo