Slani muffini
iz ajdove moke, bučnih semen, bučnega olja in pražene čebule. Sestavine, ki jih
pri nas doma vedno najdeš J. Ker so
pikant, zmagajo na vsaki pravi štajerski čagi J.
POTREBUJEŠ:
130 g
ajdove moke
130 g
pirine moke
100 g pšenične
moke
90 g masla
½ pecilnega
3 dcl mleka
70 g bučnih
semen
2 srednje
veliki čebuli
2 žlici
bučnega olja
1 jajce
Sol
Kajenski
poper ali mleti čili ali mlete feferone – količina po okusu oziroma koliko pač
želite pikantne. Jaz ne šparam J
Sončnično olje
Sezam za
posip
PRIPRAVIŠ:
Čebuli
sesekljaš in na sončničnem olju prepražiš do zlato rjave barve. Moko preseješ
skupaj s pecilnim praškom ter dodaš sol in poper. Bučna semena sesekljaš na
poljubno velike koščke ter jih prav tako dodaš moki. Jajce razžvrkljaš, dodaš
mleko, stopljeno maslo, bučno olje in prepraženo čebulo. Nato suhe in mokre
sestavine premešaš med sabo in do vrha napolniš modelčke za muffine. Po vrhu jih
posuješ s sezamovimi semeni in daš v pečico za 20-30 min na 200°C.
Mase je
dovolj za 10-12 muffinov. Dobri so še topli, ampak
meni so najboljši, ko so že čisto hladni. S hmeljevim napitkom pa so itak nepremagljiva kombinacija J.
Pa dober
tek J
2 komentarji:
Sliši se super! Me pa zanima, če se lepo odlepijo od papirčkov za muffine?
Ko se popolnoma ohladijo, se brez problema odlepijo od papirčkov.
Objavite komentar