Končno tudi na našem vrtu raste češnjev paradižnik J. Sladek ko šus in tukaj ena izmed idej, kako ga uporabiti...
POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
250 g pirine moke
150 g masla
3 žlice mrzle vode
½ žličke soli
1 jajce
ZA NADEV:
½ piščančjega fileja
4 korenčke
1 velika čebula
skodelica češnjevega paradižnika
2 jajci
150 ml smetane za kuhanje
nekaj žlic mleka
1 skodelica naribanega sira
Olivno olje
Sol
Kajenski poper
PRIPRAVIŠ:
Piščančji file narežeš na zelo
majhne koščke. V ponvi segreješ olivno olje, dodaš koščke mesa ter jih soliš in
popraš. Ko je meso pečeno, ga streseš na krožnik. Korenček opereš in olupiš ter
narežeš na kolobarje. V ponvi ponovno segreješ nekaj olivnega olja in korenček
malo prepražiš, nato pa doliješ vodo, dodaš sol in poper in korenček malo
zdušiš (ni treba čisto do mehkega). Čebulo olupiš, prepoloviš in narežeš na
kolobarje.
Zamesiš testo, ga oblikuješ v hlebček in ga na pomokani površini razvaljaš. Model za pite (premera 26-28 cm)
dobro namastiš in rahlo pomokaš. Z razvaljanim testom obložiš model in testo
dobro pritisneš ob rob modela. Testo večkrat prebodeš z vilicami in ga daš za
nekaj minut v pečico, ogreto na 180 stopinj.
Med tem v skledi z metlico stepeš jajci. Dodaš smetano za kuhanje, mleko, pečene
koščke piščanca, korenček, čebulo in približno ¾ naribanega sira. Mešanico
vliješ na testo, ki si ga vzel iz pečice, ter daš peči še za 30-40 minut na
180-200 stopinj Celzija.
Kakšnih 10 minut pred koncem
pito vzameš iz pečice, po vrhu potreseš prepolovljene češnjeve paradižnike in
potreseš s preostalim naribanim sirom. Pito spečeš do konca.
Ko vzameš pito iz pečice, jo
pustiš stati kakšnih 10 minut, da se nekoliko ohladi, šele nato jo razrežeš.
Pa dober tek J
0 komentarji:
Objavite komentar