sobota, 3. avgust 2013

PITA IZ PIRINE MOKE S PIŠČANCEM, KORENČKOM IN ČEŠNJEVIM PARADIŽNIKOM


Končno tudi na našem vrtu raste češnjev paradižnik J.  Sladek ko šus in tukaj ena izmed idej, kako ga uporabiti...


POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
250 g pirine moke
150 g masla
3 žlice mrzle vode
½ žličke soli
1 jajce

ZA NADEV:
½ piščančjega fileja
4 korenčke
1 velika čebula
skodelica češnjevega paradižnika
2 jajci
150 ml smetane za kuhanje
nekaj žlic mleka
1 skodelica naribanega sira 
Olivno olje
Sol
Kajenski poper

PRIPRAVIŠ:
Piščančji file narežeš na zelo majhne koščke. V ponvi segreješ olivno olje, dodaš koščke mesa ter jih soliš in popraš. Ko je meso pečeno, ga streseš na krožnik. Korenček opereš in olupiš ter narežeš na kolobarje. V ponvi ponovno segreješ nekaj olivnega olja in korenček malo prepražiš, nato pa doliješ vodo, dodaš sol in poper in korenček malo zdušiš (ni treba čisto do mehkega). Čebulo olupiš, prepoloviš in narežeš na kolobarje.

Zamesiš testo, ga oblikuješ v hlebček in ga na pomokani površini razvaljaš. Model za pite (premera 26-28 cm) dobro namastiš in rahlo pomokaš. Z razvaljanim testom obložiš model in testo dobro pritisneš ob rob modela. Testo večkrat prebodeš z vilicami in ga daš za nekaj minut v pečico, ogreto na 180 stopinj.

Med tem v skledi z metlico stepeš jajci. Dodaš smetano za kuhanje, mleko, pečene koščke piščanca, korenček, čebulo in približno ¾ naribanega sira. Mešanico vliješ na testo, ki si ga vzel iz pečice, ter daš peči še za 30-40 minut na 180-200 stopinj Celzija.

Kakšnih 10 minut pred koncem pito vzameš iz pečice, po vrhu potreseš prepolovljene češnjeve paradižnike in potreseš s preostalim naribanim sirom. Pito spečeš do konca.

Ko vzameš pito iz pečice, jo pustiš stati kakšnih 10 minut, da se nekoliko ohladi, šele nato jo razrežeš.

Pa dober tek J 



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo