Ta recept je eden izmed mojih najljubših. Hitra priprava in zdrav
obrok. Kaj še hočeš lepšega J
POTREBUJEŠ:
1 srednje veliko
bučko
PRIPRAVIŠ:
Papriko narežeš na manjše kocke. V ponvi segreješ olivno olje in primešaš
na kocke narezano papriko. Na hitro prepražiš, nato priliješ nekaj vode in
počasi dušiš na zmernem ognju dobrih 5 minut. Medtem bučko opereš, prerežeš na
četrtine in narežeš na približno pol centimetra debele kolobarje, ki jih
primešaš k papriki. Soliš in popraš ter doliješ še nekaj vode. Dušiš skupaj s
papriko še kakšnih pet minut.
Papriko in bučke poravnaš na rob ponve, na sredino pa vsuješ
ajdovo kašo. Pustiš da se malo popraži, nato pa doliješ približno eno skodelico
vode in vse skupaj premešaš. Vodo še naprej prilivamo po potrebi, pazimo da je
ne damo preveč, saj se bo sicer ajda razkuhala. Ajda se zmehča v manj kot
desetih minutah.
Pa dober tek J
0 komentarji:
Objavite komentar