sreda, 17. julij 2013

AJDOVA KAŠA Z BUČKAMI IN RDEČO PAPRIKO


Ta recept je eden izmed mojih najljubših. Hitra priprava in zdrav obrok. Kaj še hočeš lepšega J 

POTREBUJEŠ:
 1 srednje veliko bučko
½ večje rdeče mesnate paprike (lahko uporabite tudi celo, po želji)
150-200 g ajdove kaše
Olivno olje
Sol, poper

PRIPRAVIŠ:
Papriko narežeš na manjše kocke. V ponvi segreješ olivno olje in primešaš na kocke narezano papriko. Na hitro prepražiš, nato priliješ nekaj vode in počasi dušiš na zmernem ognju dobrih 5 minut. Medtem bučko opereš, prerežeš na četrtine in narežeš na približno pol centimetra debele kolobarje, ki jih primešaš k papriki. Soliš in popraš ter doliješ še nekaj vode. Dušiš skupaj s papriko še kakšnih pet minut.

Papriko in bučke poravnaš na rob ponve, na sredino pa vsuješ ajdovo kašo. Pustiš da se malo popraži, nato pa doliješ približno eno skodelico vode in vse skupaj premešaš. Vodo še naprej prilivamo po potrebi, pazimo da je ne damo preveč, saj se bo sicer ajda razkuhala. Ajda se zmehča v manj kot desetih minutah.

Pa dober tek J




0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo