Ne ne, ni še konec z bučkami. Baje na našem vrtu še vedno dobro
delajo in komaj čakam vikend, da grem domov po novo zalogo J. Z
obstoječimi zalogami pa sem tokrat pripravila pikantno različico testenin. Meni
so vrhunske J
POTREBUJEŠ:
1 srednje veliko
bučko
80 - 100 g
polnozrnatih peresnikov
100 ml smetane
za kuhanje
1/2 žlice
polnozrnate gorčice
Mleti čili
Sol
Kajenski poper
Olivno olje
PRIPRAVIŠ:
Bučko narežeš na
kolobarje ali manjše koščke in jih popražiš na olivnem olju. Priliješ malo vode
(ne preveč!) in jih še malo podušiš.
Peresnike skuhaš
al dente, jih odcediš in dodaš bučkam. Soliš, popraš in zaliješ s smetano za
kuhanje. Na koncu dodaš še mleti čili in polnozrnato gorčico. Jaz sem dodala
pravzaprav olivno olje s čilijem, ampak se mi zdi, da so mleti čiliji nekako
bolj 'pri roki'.
Zgornje količine
so zadostne za približno dva srednje lačna, je pa seveda odvisno, ali čez dan
delata v pisarni ali v rudniku J
0 komentarji:
Objavite komentar