Rdeča špic
paprika je tukaj! Ocvrte polnjene paprike je delala moja mama, ko sem bila
še majhna, potem pa je recept kar nekako potonil v pozabo… Tako da lahko pravzaprav rečem, da gre za ene vrste "retro" jed J.
POTREBUJEŠ:
Nekaj rdečih
špic paprik
Na tanke
rezine narezane pečene puranje prsi (ali šunko,…)
Sir
Moko, jajce
in krušne drobtine za paniranje
Olje za
cvrtje
PRIPRAVIŠ:
Paprikam
odstraniš pecelj in semena, vendar jih pri tem ne prerežeš (jih izvotliš).
Položiš jih na velik pekač, obložen s peki papirjem, in jih daš v pečico,
ogreto na približno 200°C. Pustiš v pečici kakšnih 45 min (no, vmes jih
nekajkrat obrneš), tako da začnejo nastajati mehurji. Nič hudega, če paprika na
kakšnem koncu malo počrni, ampak ne sme se zažgati.
Paprike nato vzameš iz
pečice in jih previdno zložiš v lonec ter čim prej pokriješ s pokrovko. Vlaga,
ki se bo ustvarila v loncu, bo omogočila lupini paprike, da še lažje odstopi in
tako bomo imeli z lupljenjem manj dela. Pustiš, da se paprike v loncu ohladijo,
potem pa jih vzameš ven in olupiš "do golega" J. Previdno, da paprika ne poči.
Sir narežeš
na palčke, malo krajše od paprik, jih oviješ v rezine pečenih puranjih
prsi in z njimi napolniš paprike. Paprike pri vrhu dobro zapreš z zobotrebcem
ali dvema, ter jih previdno dvakrat spaniraš. Ocvreš v vročem olju.
Pa dober tek
J
0 komentarji:
Objavite komentar