sobota, 7. september 2013

OCVRTE POLNJENE PAPRIKE


Rdeča špic paprika je tukaj! Ocvrte polnjene paprike je delala moja mama, ko sem bila še majhna, potem pa je recept kar nekako potonil v pozabo… Tako da lahko pravzaprav rečem, da gre za ene vrste "retro" jed J


POTREBUJEŠ:
Nekaj rdečih špic paprik
Na tanke rezine narezane pečene puranje prsi (ali šunko,…)
Sir
Moko, jajce in krušne drobtine za paniranje
Olje za cvrtje

PRIPRAVIŠ:
Paprikam odstraniš pecelj in semena, vendar jih pri tem ne prerežeš (jih izvotliš). Položiš jih na velik pekač, obložen s peki papirjem, in jih daš v pečico, ogreto na približno 200°C. Pustiš v pečici kakšnih 45 min (no, vmes jih nekajkrat obrneš), tako da začnejo nastajati mehurji. Nič hudega, če paprika na kakšnem koncu malo počrni, ampak ne sme se zažgati. 

Paprike nato vzameš iz pečice in jih previdno zložiš v lonec ter čim prej pokriješ s pokrovko. Vlaga, ki se bo ustvarila v loncu, bo omogočila lupini paprike, da še lažje odstopi in tako bomo imeli z lupljenjem manj dela. Pustiš, da se paprike v loncu ohladijo, potem pa jih vzameš ven in olupiš "do golega" J. Previdno, da paprika ne poči.

Sir narežeš na palčke, malo krajše od paprik, jih oviješ v rezine pečenih puranjih prsi in z njimi napolniš paprike. Paprike pri vrhu dobro zapreš z zobotrebcem ali dvema, ter jih previdno dvakrat spaniraš. Ocvreš v vročem olju.




Pa dober tek J


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo