sobota, 24. avgust 2013

ZELENJAVNI NARASTEK


Krasna ideja, če imamo v hladilniku več različne zelenjave, ki bi jo bilo dobro porabiti. Pisano in okusno, balzam za oči in želodček J.


POTREBUJEŠ:
2 korenčka
2 rdeči papriki
1 večja bučka
1 manjši por
1 čebula
2 krompirja
½ pločevinke koruze
Olivno olje
Sol
Kajenski poper


2-3 jajca
250 g rikote
2 žlici pirine moke
Malo mleka (če je potrebno)
1-2 žlici olivnega olja
Sol
Kajenski poper


PRIPRAVIŠ:
Korenček, papriko in bučko narežeš na manjše koščke. V večji ponvi segreješ olivno olje in zelenjavo na hitrco popražiš. Krompir naribaš na kuhinjskem ribežu (kot bi ribal jabolka) in ga dodaš v ponev. Priliješ malo vode in počasi dušiš. Dodaš še koruzo ter na kolobarje narezan por in čebulo ter soliš in popraš. Zelenjave ni potrebno zdušiti do mehkega (ker jo daš kasneje še v pečico). Paziš, da ne ostane preveč tekočine, najbolje če vsa povre.

V večji posodi razžvrkljaš jajca, dodaš rikoto, pirino moko, olivno olje ter po okusu soliš in popraš. Z metlico mešaš, da je zmes brez grudic, če se ti zdi pregosta, dodaš malo mleka. Dodaš dušeno zelenjavo in vse skupaj na hitrco premešaš. Preliješ v namaščen pekač in pečeš približno 40 minut na 180–200°C.

Ko vzameš iz pečice, najprej pustiš, da se malo ohladi, šele nato razrežeš. Takšen zelenjavni narastek je odličen tudi hladen.




Pa dober tek J



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo