sreda, 24. julij 2013

KUSKUS Z LOSOSOM IN POROM


Na štajerskem dostikrat slišiš, da je najboljša riba svinjska riba J. Se do neke mere strinjam, ampak dejstvo je, da bi morali ribe večkrat dati na jedilnik. Losos (vsaj zame) ni prva izbira med ribami, sem poskusila že bistveno boljše. Ampak če je res tako zdrav, kot pravijo, ga dajmo vsaj tu in tam pripraviti. Zna biti zanimivo J  

POTREBUJEŠ:
1 file lososa brez kosti in kože
130 g kuskusa
1 manjši por
Olivno olje
Sok limone
Sol

PRIPRAVIŠ:
File lososa narežeš na manjše koščke, jih daš v posodico, dodaš žličko olivnega olja, nekaj kapljic limone in malo soli ter premešaš. Por narežeš na kolobarje. Če je por večji, ne uporabiš celega, ampak samo polovico. V ponvi segreješ olivno olje in na njem prepražiš koščke lososa. Ko je pečen, ga streseš na krožnik, nato pa v isti ponvi na hitro prepražiš por, priliješ nekaj vode, soliš in zdušiš do mehkega. 

V manjšem loncu ali kozici zavreš vodo, soliš in dodaš kuskus. Za 130 g kuskusa potrebuješ približno 1,3 dl vode. Med stalnim mešanjem pustiš vreti nekaj minut, nato odstaviš z ognja in pustiš v pokriti posodi še pet minut, da zrna nabreknejo. Nato dodaš koščke lososa in por ter vse skupaj previdno premešaš s kuhalnico.


Pa dober tek J 


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo