Vsak pozna
polnjene bučke. Kdor jih še ni pripravljal, jih je pa prav gotovo že jedel.
Naj uganem – bile so polnjene z mletim mesom, je tako? J
Kadarkoli
se srečam s polnjenimi bučkami, so pripravljene z več ali manj mletega mesa.
Roko na srce, to je postalo že živ dolgčas! J Zato sem jih napolnila malo drugače – z ajdovo kašo in porom.
POTREBUJEŠ:
1 večjo
debelejšo bučko
1 por
200 g
ajdove kaše (količino prilagodiš glede na velikost bučke)
Olivno olje
Sol
Poper
PRIPRAVIŠ:
Bučko po
dolgem prepoloviš in odstraniš sredico s semenjem. Posoliš in počakaš, da
spusti vodo. Nato polovički položiš v pekač, obložen s peki papirjem, in daš za
kakšnih 20-30 min v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Med tem na olivnem
olju malo popražiš ajdovo kašo, nato pa zaliješ z vodo in podušiš. Soliš,
popraš in malo pred koncem dodaš še na kolobarje narezan por. Bučko vzameš iz
pečice, napolniš z ajdovo kašo s porom in daš nazaj v pečico še za kakšnih 20
min.
Pa dober
tek J
0 komentarji:
Objavite komentar