sobota, 17. avgust 2013

POLNJENE BUČKE


Vsak pozna polnjene bučke. Kdor jih še ni pripravljal, jih je pa prav gotovo že jedel. Naj uganem – bile so polnjene z mletim mesom, je tako? J

Kadarkoli se srečam s polnjenimi bučkami, so pripravljene z več ali manj mletega mesa. Roko na srce, to je postalo že živ dolgčas! J Zato sem jih napolnila malo drugače – z ajdovo kašo in porom.

POTREBUJEŠ:
1 večjo debelejšo bučko
1 por
200 g ajdove kaše (količino prilagodiš glede na velikost bučke)
Olivno olje
Sol
Poper

PRIPRAVIŠ:
Bučko po dolgem prepoloviš in odstraniš sredico s semenjem. Posoliš in počakaš, da spusti vodo. Nato polovički položiš v pekač, obložen s peki papirjem, in daš za kakšnih 20-30 min v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Med tem na olivnem olju malo popražiš ajdovo kašo, nato pa zaliješ z vodo in podušiš. Soliš, popraš in malo pred koncem dodaš še na kolobarje narezan por. Bučko vzameš iz pečice, napolniš z ajdovo kašo s porom in daš nazaj v pečico še za kakšnih 20 min.


Pa dober tek J


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo