ponedeljek, 21. oktober 2013

ČOKOLADNI »MÉNAGE À TROIS«


Ali po domače ultimativni antidepresiv J. Nekje sem prebrala, da so ponedeljki najbolj depresivni dnevi v tednu. Dajmo imeti to ugotovitev za krasen izgovor za sladkanje J



Aja, pa priporočam, da se na ponedeljkovo depresijo pripravite že v nedeljo popoldan, ker priprava oziroma hlajenje vzame nekaj časa J.


POTREBUJEŠ:
100 g temne čokolade
150 g bele čokolade
250 ml smetane za stepanje
1 žlico sladkorja
2 kocki kokosovega masla
2 jajci
Malo ruma



PRIPRAVIŠ:
Sladko smetano čvrsto stepeš. Nad soparo stopiš temno čokolado z eno kocko kokosovega masla in žlico sladkorja. Pustiš, da se malo ohladi, med tem pa stepeš eno jajce, ter ji primešaš stopljeno čokolado z maslom in rum. K temu dodaš približno eno tretjino stepene smetane, naliješ v steklene kozarčke in postaviš v hladilnik. Za približno eno veliko žlico mase prihraniš za srednjo plast.

Opomba: rum in sladkor uporabiš samo pri tej plasti – zaradi ruma bi se lahko svetle plasti obarvale pretemno, poleg tega pa je bela čokolada bolj sladka kot temna, zato dodaten sladkor ni potreben.

Nato nad soparo stopiš polovico bele čokolade in pol kocke kokosovega masla. Razžvrkljaš drugo jajce in ga približno polovico vmešaš v stopljeno čokolado. Spet primešaš tretjino stepene smetane in z malimi žličkami dodajaš maso temne plasti, ki ti je ostala. To počneš toliko časa, dokler ne dosežeš želene barve. Doliješ v kozarčke, kjer že imaš temno plast in za kratek čas postaviš v hladilnik (mora se dovolj strditi, da naslednja plast ne bo izpodrinila spodnje).

Za zadnjo plast ponoviš prejšnji postopek, le da ne dodaš nič temne mase.


Količine zadostujejo za približno tri kozarčke – jaz raje naredim manjše porcije, ker je precej nasitno. Če se boste sladkali v dvoje, bo torej potrebno pošteno razdeliti – dva meni, en tebi J

Kdo je že rekel da so ponedeljki depresivni? J


Dober tek in imejte se skrajno fino J



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo