ponedeljek, 14. april 2014

PITA S ŠPARGLJI, ŠPINAČO IN LOSOSOM



Mali zeleni. Ne, ne takšni J



Šparglji. Mali, zeleni, sladki, seksi špargeljčki J. Mmmmm….


POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
220 g pirine moke
100 g masla
1 jajce
Ščepec soli
Malo hladne vode

ZA NADEV:
500 g špargljev (lahko tudi kaj manj)
2 pesti špinače
1 file lososa
200 ml smetane za kuhanje
1 kisla smetana
2 jajci
1 skodelica naribanega sira
1 žlica olivnega olja
Sol, kajenski poper

PRIPRAVIŠ:
Lososu odstraniš kožo in kosti ter ga narežeš na majhne koščke. V ponvi segreješ malo olivnega olja in na njem prepražiš koščke lososa.
Šparglje oplakneš pod tekočo vodo, jim odstraniš olesenele dele in jih narežeš na manjše koščke. V ponvi raztopiš majhen košček masla in šparglje malo prepražiš (2-3 minute), nato pa doliješ malo vode in jih še malo podušiš (največ pet minut). Liste špinače prav tako oplakneš pod tekočo vodo in jih narežeš na trakce.

Zamesiš testo, ga oblikuješ v hlebček in ga na pomokani površini razvaljaš. Model za pite (premera 26-28 cm) dobro namastiš in rahlo pomokaš. Z razvaljanim testom obložiš model in testo dobro pritisneš ob rob modela. Testo večkrat prebodeš z vilicami in ga daš za nekaj minut v pečico, ogreto na 180-200 °C.
Med tem v skledi z metlico stepeš jajci. Dodaš smetano za kuhanje, kislo smetano, nariban sir, koščke lososa, špinačo in šparglje. Po okusu soliš in popraš.
Mešanico vliješ na testo, ki si ga vzel iz pečice, in daš peči še za približno pol ure na 180-200 °C.


Počakaš, da se malo ohladi, potem pa pokažeš malim zelenim, kdo je glavni J.

Pa dober tek J


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo