četrtek, 7. avgust 2014

HRUŠKINA PITA Z LIMONINO KREMO


POTREBUJEŠ:

ZA TESTO:
200 g mehke moke
100 g zmehčanega masla
1 rumenjak
2 žlici rjavega sladkorja
Ščepec soli
Ščepec pecilnega praška
Sok ½ limone
Naribana lupinica ½ limone

ZA LIMONINO KREMO:
1 beljak
2 jajci
70 g sladkorja
2 zvrhani žlici koruznega škroba
Sok 1,5 limon
Naribana lupinica 1,5 limone

Poleg tega si pri sosedu »sposodite« še kakšne tri hruške… al pa štiri, če boste že glih »v elementu« J

PRIPRAVIŠ:
Iz sestavin za testo zamesiš gladko testo in ga daš za nekaj časa počivati v hladilnik. Na tanko razvaljaš, obložiš pekač za pite, nekajkrat prebodeš z vilicami in daš za 10 min v pečico na cca 180°C. Hruške naribaš kar z lupino vred (peške odstraniš) na tanke ploščate rezine.

Jajca stepaš skupaj s sladkorjem, da se spenijo. Dodaš koruzni škrob, limonin sok in naribano limonino lupinico ter zmiksaš, da ni grudic.

Testo vzameš iz pečice, nanj naložiš rezine hrušk in preliješ z limonino kremo. Daš nazaj v pečico še za kakšnih 35 ali 40 minut.


Lahko serviraš s kepico vanilijevega sladoleda J

Pa dober tek J



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo