HRUŠKINA PITA Z LIMONINO KREMO
POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
200 g mehke
moke
100 g
zmehčanega masla
1 rumenjak
2 žlici
rjavega sladkorja
Ščepec soli
Ščepec
pecilnega praška
Sok ½
limone
Naribana
lupinica ½ limone
ZA LIMONINO
KREMO:
1 beljak
2 jajci
70 g
sladkorja
2 zvrhani
žlici koruznega škroba
Sok 1,5
limon
Naribana
lupinica 1,5 limone
Poleg tega
si pri sosedu »sposodite« še kakšne tri hruške… al pa štiri, če boste že glih
»v elementu« J
PRIPRAVIŠ:
Iz sestavin
za testo zamesiš gladko testo in ga daš za nekaj časa počivati v hladilnik. Na
tanko razvaljaš, obložiš pekač za pite, nekajkrat prebodeš z vilicami in daš za
10 min v pečico na cca 180°C. Hruške naribaš kar z lupino vred (peške
odstraniš) na tanke ploščate rezine.
Jajca
stepaš skupaj s sladkorjem, da se spenijo. Dodaš koruzni škrob, limonin sok in
naribano limonino lupinico ter zmiksaš, da ni grudic.
Testo
vzameš iz pečice, nanj naložiš rezine hrušk in preliješ z limonino kremo. Daš
nazaj v pečico še za kakšnih 35 ali 40 minut.
Lahko
serviraš s kepico vanilijevega sladoleda J
Pa dober
tek J
0 komentarji:
Objavite komentar