Verjamete
ali ne, tudi na štajerskem ne damo vseh višenj na šnops. Tu in tam celo kakšna ostane za take fine tortice J
POTREBUJEŠ:
ZA OSNOVO:
4 žlice
ovsenih kosmičev
1 žlica
mletih lešnikov / orehov / mandljev
1 žlica
surovega kakava
2-3 žlice
javorjevega sirupa (lahko tudi žlico ali dve medu - malenkost spremeni okus
ampak je vseeno super)
2 žlici hladno stiskanega kokosovega olja
½ čajne
žličke mesquite v prahu
Noževa konica
sredice vanilijevega stroka
NADEV:
Razkoščičene
in prepolovljene višnje
1 pest (cca
50 g) indijskih oreščkov
2 žlici hladno stiskanega kokosovega olja
1 žlica
surovega kakava
2 žlici
javorjevega sirupa (lahko spet nadomestiš z medom)
½ čajne
žličke mesquite v prahu
Noževa konica
sredice vanilijevega stroka
PRIPRAVIŠ:
Indijske
oreščke namočiš v vodi, dobro je, da ostanejo namočeni kakšne tri ure, lahko pa
tudi manj. Prav tako za kakšno uro namočiš ovsene kosmiče.
Ovsene
kosmiče odcediš in jih z ostalimi sestavinami za osnovo zmiksaš v blenderju v gladko zmes.
Zmes daš v posodico in s hrbtno stranjo žlice pritisneš ob dno. Na
to plast položiš polovičke višenj (nič hudega, če je zraven še nekaj soka,
ampak ne preveč).
Za kremo
odcediš indijske oreščke in jih prav tako zmiksaš v blenderju z vsemi preostalimi
sestavinami za nadev (razen seveda višenj, če ima slučajno kdo v tem trenutku kak blontni
moment J). Kremo premažeš čez višnje, jo malo
pritisneš ob posodico oziroma poljubno oblikuješ ter po želji še malo okrasiš s
kakšno višnjo.
Se poskusiš
zadržati in daš najprej malo v hladilnik J
2 komentarji:
po naključju pravkar naletela na to stran. Super. Že jutri začnem preiskušat recepte... pa nekaj novih idej za kosilo imam zdaj. Prosim kar naprej pridno deli svoje jedi in napitke.
Lp, Jasmina
Hvala Jasmina, bom vesela tudi povratne informacije, kako je uspelo :) Pa dober tek!
Objavite komentar