Ali bolje rečeno bučkini
polpeti J. Z ovsenimi kosmiči. Takole nekako gre:
POTREBUJEŠ:
5 žlic ovsenih kosmičev
2 večji bučki
2 žlici pirine moke
2-3 žlice krušnih drobtin
2 jajci
Sol
Kajenski poper
Olje za cvrtje
PRIPRAVIŠ:
Ovsene kosmiče namočiš v vodi.
Bučke naribaš, posoliš in pustiš v večjem cedilu stati nad kuhinjskim koritom,
da spustijo vodo.
Jajci razžvrkljaš v večji
posodi, dodaš odcejene ovsene kosmiče, odcejene bučke, pirino moko, poper ter
po potrebi krušne drobtine. Masa ne rabi biti gosta, ampak je lahko še nekoliko
tekoča.
V večji ponvi segreješ olje, z
žlico zajemaš maso za polpete in jih kot kupčke polagaš v vroče olje. Ko na
spodnji strani zakrknejo, jih s hrbtno stranjo žlice pritisneš ob dno, da jih
malo sploščiš. Ko so na eni strani pečeni, jih previdno obrneš in popečeš še na
drugi strani.
Pa dober tek J
0 komentarji:
Objavite komentar