sobota, 14. december 2013

PIŠKOTI Z OVSENIMI KOSMIČI, OREŠČKI, ČOKOLADO IN BANANAMI



Moji najbolj znani piškoti oziroma ena izmed variant piškotov z ovsenimi kosmiči. Za tiste zažgane, ki so mi uspeli za moj prejšnji rojstni dan, ne bom objavljala recepta, ker sem takrat zelo elegantno okrivila pečico J.

POTREBUJEŠ:
250 g masla
50 g rjavega sladkorja
2 jajci
2 vanilin sladkorja
1 čajna žlička cimeta
300 g moke
2 pecilna
250 g ovsenih kosmičev
150 g indijskih oreščkov
100 g jedilne čokolade
2 banani

PRIPRAVIŠ:
Maslo narežeš na manjše koščke in ga v ponvi počasi raztopiš. Dodaš ovsene kosmiče in cimet  in pustiš, da se vse skupaj ohladi ter da ovseni kosmiči popijejo čim več raztopljenega masla.

Indijske oreščke in temno čokolado na grobo nasekljaš (ne bit preveč fini pri tem – koščki naj ostanejo kar veliki, sploh čokolada, sicer se bo v pečici popolnoma stopila).

Jajci skupaj s sladkorjem in vanilin sladkorjem penasto umešaš. Dodaš na manjše koščke narezani banani (lahko jih tudi zmečkaš z vilicami, ampak mene ne moti, če ostane nekaj večjih koščkov). Moko preseješ skupaj s pecilnim praškom in jo dodaš jajčni masi ter vse skupaj dobro premešaš. Dodaš še ovsene kosmiče s stopljenim maslom, oreščke in čokolado. Vse skupaj z žlico na hitrco premešaš.

Na pekač, obložen s peki papirjem, s pomočjo dveh žličk oblikuješ kupčke velikosti oreha (kupčki naj bodo res majhni, ker se v pečici precej razlezejo), med njimi naj bo tudi dovolj prostora. Pečeš 15-20 min v pečici, ki si jo predhodno ogrel na 180°C.

Namig: ovsene kosmiče lahko tudi namočiš v vodi, jih pustiš nekaj ur in jih nato dobro odcejene dodaš masi. Masla v tem primeru seveda ne izpustiš, ampak ga penasto umešaš skupaj z  jajci in sladkorjem.



Pa dober tek J



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo