petek, 24. januar 2014

OREHOVO-POMARANČNA PITA


Vrhunska kombinacija orehov in pomaranče. Pa še malo orehovega likerja za piko na i J.


POTREBUJEŠ:
ZA TESTO:
200 g mehke bele moke
100 g zmehčanega masla
1 rumenjak
50 g sladkorja
1 vanilin sladkor
Nastrgana lupinica ene bio pomaranče
Ščepec soli
Noževa konica pecilnega praška
Nekaj žlic hladne vode 

ZA NADEV:
300 g mletih orehov
5 žlic mlete čokolade
4 žlice rjavega sladkorja
4 žlice orehovega likerja
½ čajne žličke cimeta
Sok 1,5 pomaranče
2 rumenjaka
3 beljake

PRIPRAVIŠ:
Iz sestavin za testo zamesiš gladko testo in ga daš za eno uro počivati v hladilnik. Pekač za pite namastiš, lahko tudi obložiš s peki papirjem. Testo na tanko razvaljaš in z njim obložiš pekač za pite. Na večih mestih prebodeš z vilicami in daš za slabih deset minut v pečico, ki si jo pred tem ogrel na 180-200°C.

Iz beljakov stepeš trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto umešaš. Dodaš orehe, mleto čokolado, orehov liker in sok pomaranč in dobro premešaš. Beljake narahlo primešaš orehovi masi. Testo za pito vzameš iz pečice in nanj nadevaš orehovo maso. Pečeš še dobre pol ure pri isti temperaturi.



V orehovo maso lahko primešaš tudi večje koščke čokolade ali orehov; ko je pita hladna, jo lahko tudi preliješ s čokolado. Vse v odvisnosti od okusov, želja in trenutnih navdihov J.

Meni se je orehov nadev zdel za odtenek pregrenek, čeprav ostali dvorni pokuševalci niso imeli nobene pripombe J. Če ste tudi vi na to občutljivi, orehe raje najprej poparite z vročim mlekom (kot za potico).


Pa dober tek J


0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo