sobota, 11. januar 2014

PEČENO ZELJE S SLANINO IN KROMPIRJEM


Zima je čas za zelje na tisoč in en način. Tako pripravljenega lahko ponudimo kot prilogo ali kot samostojno jed.

POTREBUJEŠ:
2-3 krompirje
½ zeljne glave
2 žlici masla
250 g slanine
1-2 čebuli
1 pločevinko pelatov (400 g)
½ skodelice naribanega sira
2 žlici zdrobljenih cornflakesov
1 žlico sesekljanega peteršilja
Sol, kajenski poper
Malo olja


PRIPRAVIŠ:
Zelje narežeš na tanke trakce (kot za solato) in daš v večjo posodo. Krompir olupiš, narežeš na kose in skuhaš v osoljenem kropu. Dobro odcediš, dodaš maslo in zmečkaš. Daš v posodo z zeljem in malo premešaš. Čebulo in slanino narežeš na koščke, pražiš na olju kakšni dve minuti, po potrebi zaliješ z malo vode. Dodaš na manjše koščke narezane pelate in približno dve žlici soka iz pločevinke, soliš in popraš po okusu ter vse skupaj dušiš približno pet minut. Še vroče preliješ čez mešanico zelja in krompirja in vse skupaj dobro premešaš.


Namastiš ognjevarno posodo in jo nadevaš s pripravljeno zmesjo. Pečico ogreješ na 180-200°C in pečeš približno 30 minut. Med tem časom zmešaš sir, zdrobljene cornflakse in peteršilj, potrosiš po zelju in pečeš še dodatnih 10 minut.



Pa dober tek J



0 komentarji:

Objavite komentar

Naslednja objava Prejšnja objava Domov
 
GRIŽLJAJI SVETA Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo